De geboorte van een held op het Theaterfestival Breda

De geboorte van een held op het Theaterfestival Breda

Heldendom, het fascineert me al zo lang. Wat doe je als er iets ergs gebeurt: kom je in actie of verlam je? Ren je weg of ga je de strijd aan? En hebben we eigenlijk wel een gemeenschappelijk beeld van wat een held hoort te zijn en hoe je je dan hoort te gedragen? Jouw held is anders dan mijn held….

 

Afgelopen maanden werkte ik met de spelers van Theater Achterom aan een theatervoorstelling over heldendom. Het is altijd een hele klus om alle ideeën aan elkaar te verbinden en toch te zorgen voor een rode draad. Voor veel spelers was het hun eerste ervaring met deze theatervorm en daarom een spannend werkproces. Tof dat ze er voor gegaan zijn en we dit weekend het resultaat konden laten zien!