Sterke vrouwen in hun kracht

Sterke vrouwen in hun kracht

Vandaag sloten de 9 deelnemers van het Talent 2Act het ontwikkeltraject af met een presentatie. Talent2Act is een traject van de gemeente Gilze en Rijen waarin werkzoekenden gecoacht worden in hun communicatieve vaardigheden. Door middel van theater-oefeningen en rollenspellen begeleid ik hen naar een eindpresentatie over zichzelf. Aan de hand van een bol rode wol vertelden ze allemaal over de rode draad in hun leven.

 

Iedere keer weer ben ik ontroerd door de groei en het doorzettingsvermogen van deelnemers. Dit keer bestond de groep volledig uit vrouwen. Allemaal hadden ze hun bagage, maar dat belette ze niet om door te gaan. Er vloeiden tranen, er werden frustraties geuit en patronen werden zichtbaar: dit hielp om sommige communicatieblokkades los te laten. En natuurlijk hebben we ook gelachen. Nieuwe kanten van jezelf ontdekken door te spelen en je vrij te voelen, door de interactie met anderen aan te gaan, dat is z├│ belangrijk.

 

Over 2,5 maand kijken we met de deelnemers terug: wat hebben ze van het geleerde in de praktijk kunnen brengen en wat heeft het ze tot dusver gebracht? Ik kijk er naar uit.